Filmmaken

Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven; film. Maar hoe maak je nou een film?

Lesdag

Maandag & Zaterdag

Leeftijd

12+ jaar

Omschrijving

Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven; film. Van de spannende actiethrillers in de bioscoop, de meeslepende soap-series op TV tot de creatieve vlogs op YouTube en social media. Iedere dag krijgen we ermee te maken en worden we beïnvloed door wat we zien. Maar hoe maak je nou een film? En hoe vertaal je nou een goed verhaal naar het witte doek?

 

In deze les ga je aan de slag met de verschillende aspecten van filmmaken. Van camera tot licht, scenario, montage, geluid en nog veel meer. Al deze afdelingen dragen ieder op hun eigen manier hun steentje bij, zodat jij in de bioscoop je uiteindelijk helemaal kunt verliezen in die heerlijke romantische comedy met die ene knapper acteur of actrice!

 

Aan de hand van oefeningen, uitleg en opdrachten maak je kennis met zowel verschillende manieren van filmmaken (cinema, animatie, stop-motion etc.), alsook de verschillende aspecten binnen het filmmaken. Je leert een hoop technische informatie, alsmede een hoop praktische informatie over hoe je de verschillende facetten van film in kunt zetten om jouw verhaal zo goed mogelijk over te brengen op het publiek! In de loop van het jaar gaan we werken aan een project, waarbij je de geleerde stof in kan zetten in de praktijk, en zo samen met de groep het jaar afsluit met een zelfgemaakt filmproject!

 

De cursus filmmaken is een jaarcursus die loopt van begin tot einde schooljaar. Tussentijds instromen is mogelijk in overleg, tot aan de start van het eindproject.

 

De cursus Filmmaken tellen we als 3 uur les per week. In de praktijk is dit ingericht als wekelijks twee fysieke lesuren op maandagavond. Daarnaast zijn er op zaterdagmiddag twee praktijkuren waarin je zelfstandig of met groepsgenoten gaat werken aan praktijkopdrachten. In deze uren word je tevens ondersteund en gecoacht door je docent.

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Lestijd

Ma: 16:00 - 18:00 uur & Za: 16:00 - 18:00 uur

RUIMTE

© Copyright 2020 Music All Around

Contact

06-38 29 26 98

info@musicallaround.nl

Postadres (geen bezoekadres):

Music All Around

Knelisroos 12

5422DN Gemert

Leslocatie Asten:

Kleine Marktstraat 7

5721 GG Asten