top of page

Masterclass: Musical

Masterclass: Musical is een zeer sterke opleiding voor een ieder die het beste uit zichzelf wil halen of zich wil voorbereiden op de toelatingsexamens voor een vakopleiding in het theater- of musical-vak.

37695362_2022768574408659_46311742564393

Lesdag

Lestijd

Leeftijd

Zaterdag

16-25 jaar

11:00 - 18:00 uur

Docent

Jenneke Wouters
Siep Glastra van Loon
Janne Seuren

Omschrijving

In de Masterclass: Musical krijg je wekelijks ruim zes uur les in een groep van maximaal 8 deelnemers.

 

De Masterclass: Musical is een jaarcursus die loopt van begin tot einde schooljaar. In schooljaar 2022/2023 loopt de cursus van 10 september 2022 t/m 22 juli 2023 (m.u.v. de schoolvakanties regio zuid). Omdat wij werken met een jaarprogramma is het niet mogelijk om tussentijds in of uit te stromen.


Na ieder jaar krijg je de kans om door te stromen naar een volgend Masterclass-jaar. Zo kun je van de Masterclass: Musical een een meerjarige opleiding te maken, waarin je ieder jaar naar een volgend niveau door kan stromen. Na het succesvol afronden van jaar 1 t/m 3, kom je in de topklas terecht. In de topklas wordt jaarlijks gezamenlijk met de deelnemers een geheel eigen voorstelling gekozen of geschreven en op de planken gebracht.


LESPROGRAMMA

Binnen de Masterclass: Musical delen we het jaar op in twee delen. De eerste helft van het schooljaar krijg je les in de verschillende disciplines van het musical-vak, zodat je jezelf kunt uitdagen en naar een hoger niveau kunt tillen. In het tweede deel van het schooljaar werken we met alle Masterclass-leerjaren aan een gezamenlijke musicalproductie die aan het einde van het schooljaar als afsluiting gespeeld wordt.

Naast de lessen krijg je ieder kwartaal een opdracht mee, die je zelfstandig of met je jaargenoten voorbereid. Het eindresultaat presenteer je aan het publiek op de MAA Performance Nights. Na afloop worden de performances in de lessen geëvalueerd.

 

EVALUATIES

Gedurende het cursusjaar zijn er verschillende individuele evaluatiemomenten. Aan het begin van het jaar plannen we een eerste gesprek waarin we gezamenlijk je leerdoelen opstellen voor de eerste lesperiode. Aan het eind van deze periode plannen we een evaluatie gesprek waarin we met elkaar bespreken hoe je je hebt ontwikkelt ten opzichte van je doelen. Ook stellen we nieuwe doelen voor de volgende periode; de productie periode. Aan het einde van het schooljaar plannen we een eindevaluatie waarin we je vooruitgang in de productieperiode en het gehele jaar bespreken. Ook bespreken we je plannen voor het nieuwe jaar en de mogelijkheid om door te stromen naar het volgende leerjaar.


Door de combinatie van lessen, performances en evaluatiemomenten is Masterclass: Musical een goede opleiding voor een ieder die het beste uit zichzelf wil halen op het gebied van musical en een uitdaging niet uit de weg gaat. Ook is het een goede manier om je voor te bereiden op toelatingsexamens voor vakopleiding in het theater- en musical-vak.

 

TOELATING

Voordat je mee kunt doen aan de Masterclass: Musical doe je een auditie. De auditie bestaat uit een stemtest waarin we de capaciteiten van je stem bekijken, een zelf gekozen en voorbereid musical-nummer, een zelf gekozen en voorbereide monoloog (max. 3 minuten) en een intake gesprek. Naar aanleiding van je auditie bepalen we of je geschikt bent voor deze Masterclass en of je geplaatst kunt worden in Masterclass: Musical - jaar 1.


De audities voor Masterclass: Musical 2022/2023 vinden plaatsen op zondag 10 juli 2022.

 

ROOSTER

De lessen vinden plaats op zaterdag van 11.00 - 18.00 uur. Elke lesdag bestaat uit de volgende onderdelen:

Klassiek dans/Zang techniek (*optioneel)

Spel

Muziektheorie & solfège

Dans

Samenzang

Zanginterpretatie

Song & Dance

 

AANMELDEN

Wil je auditie doen? Meld je voor 1 juli 2022 hier aan!


JUNIOR MASTERCLASS

Lijkt dit alles jou wel wat, maar ben je nog te jong voor de Masterclass: Musical? Bekijk dan eens onze Junior Masterclass! Dé perfecte opstap naar de Masterclass: Musical voor 12-15 jarigen!

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

RUIMTE

bottom of page