Theatermaken

Zelf een eigen voorstelling maken is voor velen een mooie droom die soms nog heel ver weg lijkt. In deze cursus wordt je droom echter waarheid en ga je zelf een eigen voorstelling op de planken brengen!

Lesdag

Dinsdag & Zaterdag

Leeftijd

14+ jaar

Omschrijving

Zelf een eigen voorstelling maken is voor velen een mooie droom die soms nog heel ver weg lijkt. In deze cursus wordt je droom echter waarheid en ga je zelf een eigen voorstelling op de planken brengen!

 

Iedere voorstelling begint bij een idee. Een idee wordt een verhaal en dat verhaal wordt vertaald in een script. Zo makkelijk is het natuurlijk niet, maar zelfs als het zo makkelijk was, is het script nog steeds slechts een begin. Een locatie, techniek, decors, kostuums, rekwisieten, productie en organisatie, financiën, PR. En ook nog, oh ja, bijna vergeten… acteurs! Samen met acteurs repeteren, ze goed regisseren, zodat uiteindelijk jouw mooie idee goed wordt overgebracht op het publiek.

 

Het maken van een voorstelling is niet eenvoudig, maar bij Theatermaken leer je stap voor stap hoe je dit aan moet pakken. Op dinsdagavond behandelen we de verschillende facetten die komen kijken bij het realiseren van een theatervoorstelling. Er is aandacht voor de artistieke, maar ook de productionele kant van het theatermaken. Naast de theorie krijg je ook praktijkopdrachten die je zelf, of samen met groepsgenoten, gaat uitvoeren.

In de praktijkuren op zaterdag ga je aan de slag met de opdrachten. Soms zelfstandig, bijvoorbeeld als coach/regisseur van acteurs, soms in samenwerking met groepsgenoten, afhankelijk van de opdracht. In de praktijkuren word je tevens ondersteund en gecoacht door je docent.

 

In het tweede deel van de cursus, ga je werken aan je eigen éénakter; een voorstelling van één akte. Dit doe je naar eigen keuze alleen of in een duo. Stap voor stap werk je onder begeleiding je voorstelling uit, zowel artistiek als productioneel. Op zaterdagen ga je zelf repeteren met je eigen castleden. En aan het eind van het jaar, is het zover. Jouw voorstelling wordt opgevoerd in het theater!

Theatermaken is een jaarcursus, die we tellen als 3 uur les per week. Je krijgt echter iedere dinsdagavond twee uur fysiek les en op zaterdagmiddag twee praktijkuren.

 

Tussentijds instromen is mogelijk in overleg, tot aan de start van het eindproject.

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Lestijd

Di: 20:00 - 22:00 uur & Za: 16:00 - 18:00 uur

RUIMTE

© Copyright 2020 Music All Around

Contact

06-38 29 26 98

info@musicallaround.nl

Postadres (geen bezoekadres):

Music All Around

Knelisroos 12

5422DN Gemert

Leslocatie Asten:

Kleine Marktstraat 7

5721 GG Asten