wo 29 jul. | Music All Around

Verhaalschrijven (kids 10-13 jaar)

door Marieke Frankema
Registratie is afgesloten
Verhaalschrijven (kids 10-13 jaar)

Tijd en locatie

29 jul. 2020 11:30 – 13:00
Music All Around, Kleine Marktstraat 7, 5721 GG Asten, Nederland

Over het evenement

Als je graag verhalen schrijft, is het enorm fijn en belangrijk om meer te weten over hoe je zo’n verhaal nu opzet. Wat is plot, waar moet je op letten als je personages ontwerpt, hoe zit het met dialogen en uit welke onderdelen bestaat een verhaal? Wanneer kies je voor tegenwoordige tijd, wanneer voor verleden tijd, wat maakt een vertelperspectief voor verschil in een verhaal en hoe bouw je de spanning in een verhaal precies goed op? 

Schrijfster Marieke Frankema leert je in deze workshop de basisprincipes met betrekking tot het ‘wie, wat, waar & waarom’ in verhalen.

Let op: het is handig om hiervoor een laptop/tablet met toetsenbord te gebruiken. Hoewel met pen en papier schrijven ook tot de mogelijkheden behoort, gaat dat een stuk trager dan elektrisch.

Over Marieke:

Als een spin in een web weeft Marieke alle verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Ze schrijft, zingt, acteert, danst, doceert, spreekt stemmen in en heeft daarnaast een druk gezinsleven.

Mariekes passie ligt in het vertellen van verhalen, zowel op papier als op het podium. Op toneel speelt ze diverse rollen en zingt ze als leadzangeres in verschillende dinershows. Ze kroop in de huid van onder meer keizerin Elisabeth en Barbie.

Er verschenen tot dusverre verschillende korte verhalen en zeven boeken van haar hand.

Het is haar missie om de wereld een stukje mooier te maken. De sprankels van magie, die zelfs in het alledaagse te vinden zijn, brengt Marieke in haar verhalen met liefde naar voren. Zo geeft ze de gewone wereld net dat beetje meer glans, en laat ze haar lezers genieten.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Deelname
    €17.50
    €17.50
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement