top of page

Masterclass: Musical

Masterclass: Musical is een zeer sterke opleiding voor een ieder die het beste uit zichzelf wil halen of zich wil voorbereiden op de toelatingsexamens voor een vakopleiding in het theater- of musical-vak.

37695362_2022768574408659_46311742564393

Lesdag

Lestijd

Leeftijd

Zaterdag

16-29 jaar

10:00 - 18:00 uur

Docent

Jenneke Wouters
Siep Glastra van Loon
Janne Seuren

Omschrijving

In de Masterclass: Musical krijg je wekelijks ruim zes uur les in een groep van maximaal 8 deelnemers.


De Masterclass: Musical is een meerjarige particuliere (voor-)opleiding bestaande uit drie jaargangen. Na het succesvol afronden van jaar 1 t/m 3 kom je in de Topklas terecht. 

Voor ambitieuze artiesten is het dé perfecte voorbereiding op de toelatingsexamens van de vakopleidingen in het theater- en musical-vak.


LESPROGRAMMA

Binnen de Masterclass: Musical delen we het jaar op in twee delen. De eerste helft van het schooljaar krijg je les in de verschillende disciplines van het musical-vak, zodat je jezelf kunt uitdagen en naar een hoger niveau kunt tillen. In het tweede deel van het schooljaar werken we met alle Masterclass-leerjaren aan een gezamenlijke musicalproductie die aan het einde van het schooljaar als afsluiting gespeeld wordt.

Naast de lessen krijg je ieder kwartaal een opdracht mee, die je zelfstandig of met je jaargenoten voorbereid. Het eindresultaat presenteer je aan het publiek op de MAA Performance Nights. Na afloop worden de performances in de lessen geëvalueerd.

 

EVALUATIES

Gedurende het cursusjaar zijn er verschillende individuele evaluatiemomenten. Aan het einde van de eerste periode plannen we een evaluatie gesprek waarin we met elkaar bespreken hoe je je hebt ontwikkelt ten opzichte van je doelen. Ook stellen we nieuwe doelen voor de volgende periode; de productie periode. Aan het einde van het schooljaar krijg je een eindevaluatie waarin we je vooruitgang in de productieperiode en het gehele jaar bespreken. Ook bespreken we je plannen voor het nieuwe jaar en de mogelijkheid om door te stromen naar het volgende leerjaar.


Door de combinatie van lessen, performances en evaluatiemomenten is Masterclass: Musical dé geschikte opleiding voor een ieder die het beste uit zichzelf wil halen op het gebied van musical, met een perfecte balans tussen technische en praktische oefening.


TOELATING

Voordat je mee kunt doen aan de Masterclass: Musical doe je een auditie. De auditie bestaat uit een stemtest waarin we de capaciteiten van je stem bekijken, een zelf gekozen en voorbereid musical-nummer, een zelf gekozen en voorbereide monoloog (max. 3 minuten) en een intake gesprek. Naar aanleiding van je auditie bepalen we of je geschikt bent voor de Masterclass: Musical en of je geplaatst kunt worden jaar 1.


De audities voor Masterclass: Musical 2023/2024 vinden plaatsen op vrijdag 30 juni 2023.

 

KENNISMAKINGSDAG

Wil jij weten hoe het is om student in de Masterclass: Musical-opleiding te zijn? Meld je aan voor de kennismakingsdag! Op zaterdag 3 juni loop je van 10:00 - 14:00 uur mee met de Masterclass-studenten, maak je kennis met de vakken en de docenten, en ervaar je hoe het is om onze opleiding te volgen.


Interesse? Meld je aan voor de kennismaking!


SEIZOEN 2023/2024

2 september 2023 t/m 6 juli 2024 (m.u.v. de schoolvakanties regio zuid). 

Omdat wij werken met een jaarprogramma is het niet mogelijk om tussentijds in of uit te stromen.


LESROOSTER

De lessen vinden plaats op zaterdag van 11.00 - 18.00 uur. Elke lesdag bestaat uit de volgende onderdelen:


  • Klassiek dans/Zang techniek (*optioneel)

  • Spel

  • Muziektheorie & solfège

  • Dans

  • Samenzang/koor

  • Zanginterpretatie

  • Song & Dance

 

AANMELDEN

Wil je auditie doen? Meld je voor 28 juni 2023 hier aan!


JUNIOR MASTERCLASS

Lijkt dit alles jou wel wat, maar ben je nog te jong voor de Masterclass: Musical? Bekijk dan eens onze Junior Masterclass! Dé perfecte opstap naar de Masterclass: Musical voor 12-16 jarigen!

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

RUIMTE

bottom of page