top of page

Masterclass: Musical

Een zeer sterke drie-jarige opleiding voor een ieder die het beste uit zichzelf wil halen of zich wil voorbereiden op de toelatingsexamens voor een vakopleiding in het theater- of musical-vak.

37695362_2022768574408659_46311742564393

Lesdag

Lestijd

Leeftijd

Zaterdag

16-29 jaar

11:00 - 18:00 uur

Docent(en)

Jenneke Wouters
Siep Glastra van Loon
Janne Seuren

Omschrijving

In de Masterclass: Musical krijg je wekelijks ruim zes uur les in een groep van maximaal 8 deelnemers.


De Masterclass: Musical is een meerjarige particuliere (voor-)opleiding bestaande uit drie jaargangen.

Voor ambitieuze artiesten is het dé perfecte voorbereiding op de toelatingsexamens van de vakopleidingen in het theater- en musical-vak.


LESPROGRAMMA

Binnen de Masterclass: Musical delen we het jaar op in twee delen. De eerste helft van het schooljaar krijg je les in de verschillende disciplines van het musical-vak, zodat je jezelf kunt uitdagen en naar een hoger niveau kunt tillen. In het tweede deel van het schooljaar werken we met alle Masterclass-leerjaren aan een gezamenlijke musicalproductie die aan het einde van het schooljaar als afsluiting gespeeld wordt.

Naast de lessen krijg je ieder kwartaal een opdracht mee, die je zelfstandig of met je jaargenoten voorbereid. Het eindresultaat presenteer je aan het publiek op de MAA Performance Nights. Na afloop worden de performances in de lessen geëvalueerd.

 

EVALUATIES

Gedurende het cursusjaar zijn er verschillende individuele evaluatiemomenten. Aan het einde van de eerste periode plannen we een evaluatie gesprek waarin we met elkaar bespreken hoe je je hebt ontwikkelt ten opzichte van je doelen. Ook stellen we nieuwe doelen voor de volgende periode; de productie-periode. Aan het einde van het schooljaar krijg je een eindevaluatie waarin we je vooruitgang in de productieperiode en het gehele jaar bespreken. Ook bespreken we je plannen voor het nieuwe jaar en de mogelijkheid om door te stromen naar het volgende leerjaar.


Door de combinatie van lessen, performances en evaluatiemomenten is Masterclass: Musical dé geschikte opleiding voor een ieder die het beste uit zichzelf wil halen op het gebied van musical, met een perfecte balans tussen technische en praktische oefening.


TOELATING

Voordat je mee kunt doen aan de Masterclass: Musical doe je een auditie. De auditie bestaat uit een stemtest waarin we de capaciteiten van je stem bekijken, een zelf gekozen en voorbereid musical-nummer, een zelf gekozen en voorbereide monoloog (max. 3 minuten) en een intake gesprek. Naar aanleiding van je auditie bepalen we of je geschikt bent voor de Masterclass: Musical en of je geplaatst kunt worden jaar 1.


De audities voor seizoen 2024/2025 vinden plaats op zondag 9 juni 2024.

Meld je hier aan voor de audities.


SEIZOEN 2024/2025

24 augustus 2024 t/m 5 juli 2025 (m.u.v. de schoolvakanties regio zuid). 

Omdat wij werken met een jaarprogramma is het niet mogelijk om tussentijds in of uit te stromen.


LESROOSTER

De lessen vinden plaats op zaterdag van 11.00 - 18.00 uur. Elke lesdag bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Klassiek dans/Zang techniek (*optioneel)

  • Spel

  • Muziektheorie & solfège

  • Dans

  • Samenzang/koor

  • Zanginterpretatie

  • Song & Dance


JUNIOR MASTERCLASS

Lijkt dit alles jou wel wat, maar ben je nog te jong voor de Masterclass: Musical? Bekijk dan eens onze Junior Masterclass! Dé perfecte opstap naar de Masterclass: Musical voor 12-16 jarigen!

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

RUIMTE

bottom of page